2 december 2014

De Ombudsman is er voor U – door Anne

Als ombudsman probeer ik u als burger te helpen met problemen die u heeft met overheidsinstanties en die u zelf niet heeft kunnen oplossen. Ook kunt u bij mij terecht als u niet weet bij welke instantie of persoon u moet zijn voor uw probleem.

Op zaterdag  22 november 2014 ben ik naar het ombudscongres in Utrecht geweest. Hier heb ik informatie uitgewisseld met ombudsmannen uit andere gemeentes en om daar  workshops te volgen. Ik heb voor de workshops UWV, Huurwoningen en opzetten ombudsteam gekozen. De workshop UWV is gegeven door ons tweede kamerlid John Kersten. We hebben het vooral gehad over de onpersoonlijke manier van omgang door het UWV personeel met de cliënten. De slechte bereikbaarheid. Een toegewezen contactpersoon kun je pas via een omweg aan de telefoon krijgen. Lang in de wacht. Niet altijd correct teruggebeld. Dit alles is met John Kersten besproken en die zal kijken wat hij hier aan kan veranderen in een overleg met het UWV.

De workshop Huurwoningen is gegeven door ons  tweede kamerlid Jaques Monasch. Jaques heeft hier informatie gegeven over de wijzigingen die er aan komen met betrekking tot het nieuwe huurpunten systeem en de nieuwe huurwet. Ik heb tijdens deze workshop veel nieuwe informatie gekregen maar omdat hier nog wetgeving over moet komen ga ik hier verder niet op in.

De workshop opzetten ombudsteam is gegeven door de ombudsfunctionaris uit de gemeente Utrecht. Wat ik als plezierig heb ervaren aan deze workshop is vooral de praktijkgerichte uitleg en ervaring delen.

Ik kan terug kijken op een leerzame dag waardoor ik u nog beter van dienst kan zijn.

Heeft u een probleem waarbij u denkt dat ik u kan helpen dan kunt u mij bereiken op werkdagen tussen 17.00 uur en 18.00 uur op tel. 06 51834997 of per mail [email protected]

 

Anne van der Laan