7 maart 2014

Ombudsteam

Heeft u bijvoorbeeld een probleem met het energiebedrijf of de woningbouwcorporatie? Voelt u zich onrechtvaardig behandeld door een overheidsinstantie bijvoorbeeld de gemeente of de provincie of duurt bijvoorbeeld uw uitkeringsaanvraag veel te lang of begrijpt u niets van de formulieren van de overheid. Sommige mensen vallen tussen wal en schip, omdat men niet weet op welke voorzieningen ze aanspraak kunnen maken, of hoe ze dat moeten doen. Om die mensen te ondersteunen, start de PvdA Leek met het Ombudsteam.

Spelregels:
De hulp van het Ombudsteam is gratis voor alle inwoners van de gemeente Leek en wordt verleend aan iedereen die daar om vraagt, ongeacht de politieke, kerkelijke of neutrale voorkeur. Ook kan hulp gevraagd worden voor anderen.

U hoeft geen lid van de PvdA te zijn.

Het Ombudsteam helpt mensen om problemen op te lossen door te luisteren, ze te ondersteunen en door hen te helpen bij het benaderen van de juiste instantie(s), de voortgang te bewaken in de afhandeling en daar waar nodig is beweging in te krijgen. Het Ombudsteam maakt zoveel mogelijk gebruik van bestaande voorzieningen, zoals de sociale raadslieden, de rechtswinkel, de vakbond etc. Wanneer een probleem ook om een politieke oplossing vraagt, schakelt het Ombudsteam zijn netwerk in: raadsleden, wethouders, Statenleden en zelfs Tweede Kamerleden.

Contactgegevens Ombudsteam:
Anne van der Laan
tel.nr: 0651834997
Email: [email protected]

Anne is het beste bereikbaar op werkdagen tussen 18.00 uur en 19.00 uur.